Assaidi: 'Kom nog altijd voor in de plannen van Zaki.'

Gepubliceerd op 07-04-2015 09:45 door Redactie Atlas-Lions

Na de opmerkelijke overgang van zijn huurder Stoke City naar het Emiratische Al Ahli Dubai SC wil het nog niet echt lopen met linksbuiten en Marokkaans international Ousamma Assaidi. Na zijn vertrek naar de Emiraten maakte de 26-jarige vleugelaanvaller geen deel uit van de wedstrijdselectie voor de oefeninterland tussen Marokko en Uruguay. Tegenover het Emiratische medium Emaratalyoum laat Assaidi weten nog altijd deel uit te maken van de plannen van bondscoach Zaki.

​Na in de zomer van 2012 de grote overstap te hebben gemaakt van SC Heerenveen naar Liverpool, raakte Assaidi op een zijspoor bij de Engelse grootmacht. Eerder nadrukkelijk in de belangstelling bij Ajax, bedankte Assaidi voor de serieuze interesse van de Amsterdammers en tekende voor 4 jaar in Liverpool.

Ook bij zijn huurder Stoke City wist Assaidi in zijn tweede periode niet te overtuigen. Dit seizoen kwam hij onder meer door blessureleed in slechts 9 competitiewedstrijden in actie maar wist niet productief te zijn. Na de interesse uit de Emiraten floot Liverpool haar vleugelaanvaller terug en verkocht het Assaidi voor om en na bij de 6 miljoen euro, Assaidi tekende voor 3,5 jaar.

Nu al ruim 3 maanden bij zijn nieuwe formatie, laat Assaidi zich uit over zijn tot nu toe nog tegenvallende prestaties: 'Het feit dat ik niet op m'n toppunt zit nu, is vrij normaal. Het is vooral te wijten aan het feit dat ik nog flink moet wennen aan het verschil van competitie, maar daar heb ik gelukkig nog alle tijd voor.'

Wat betreft het nationale elftal lijkt Assaidi vertrouwd van zijn plek: 'Dat ik naar Al Ahli ben getransfereerd staat mijn interlandcarrière niet in de weg. Pas geleden had ik nog een ontmoeting met de bondscoach en die drukte mij op het hart dat ik nog altijd deel uitmaak van zijn plannen. Ik zal er alles aan gaan doen om weer op niveau te komen en dit dan ook uit te dragen in het nationale elftal.'

Algemeen, Nationaal Elftal