Benatia: ‘Ik ben geen machine.’

Gepubliceerd op 05-03-2015 09:25 door Redactie Atlas-Lions

Marokkaans international en Bayern Munchen centrumverdediger Mehdi Benatia heeft het helemaal gehad met de manier waarop de pers hem te lijf gaat. Tegenover het Duitse Sport Bild laat Benatia weten het niet eens te zijn met de manier waarop hij behandeld is gedurende de eerste 6 maanden dat hij actief is voor zijn nieuwe werkgever.

Afgelopen zomer twee mijlpalen te hebben bereikt (duurste en eerste getransfereerde Marokkaanse international ooit bij Bayern Munchen) is Benatia continu het mikpunt van kritiek. De verdediger zou zich nog niet bewezen hebben voor het bedrag waarvoor hij is gehaald.

Geteisterd door blessureleed kwam Benatia dit seizoen slechts 11 keer in actie in de Bundesliga (1 keer trefzeker) en 5 maal in de UEFA Champions League.

Tegenover Sport Bild zegt Benatia het volgende: ‘Ik ben geen machine, al van het moment dat ik bij Bayern kwam had men het slechts over mijn transferbedrag. Ik werd al bekritiseerd voordat ik mijn eerste wedstrijd had gespeeld. Dit is absurd.’

Ook liet de 27-jarige captain van de nationale ploeg weten nog erg te zitten met zijn eerste rode kaart van zijn carriere als prof. ‘Ik had het heel zwaar met die rode kaart, het was de eerste in mijn carriere. Ook snap ik de kritiek van erevoorzitter Beckenbauer totaal niet, heb die man nooit ontmoet of gesproken.’

Benatia lijkt overigens bijna hersteld van de spierblessure die hij overhield voorafgaand aan het UEFA Champions League treffen met Shakhtar Donetsk. De verdediger doet bijna weer volledig mee met de trainingen en lijkt aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 zijn rentree te gaan maken.