Bundesliga: Benatia terug, maar lijdt opnieuw puntenverlies

Gepubliceerd op 04-02-2015 08:38 door Redactie Atlas-Lions

Na een voorheen ongeslagen reeks zit het de formatie van Marokkaans international en FC Bayern Munchen centrumverdediger Mehdi Benatia niet mee. Opnieuw verspeelde men punten, na vrijdag flink onderuit te zijn gegaan tegen VfL Wolfsburg (4-1 nederlaag), wist men gisteravond in de topper tegen Schalke 04 ook niet te overtuigen.

Na een lange tijd van afwezigheid kon men deze speelronde eindelijk weer rekenen op de aanwezigheid van Benatia, de 27-jarige back begon gisteren in de basis voor Bayern Munchen en begaf zich vervolgens de hele wedstrijd binnen de lijnen.

Dat de Duitse grootmacht een tegentreffer moest incasseren had vooral te maken met de vroege rode kaart die in de 18e minuut viel voor collegaverdediger Jerome Boateng, waarvoor vervolgens een penalty werd toegekend aan Schalke 04 die onbenut bleef.

Het was Arjen Robben die in de 67e minuut de scorende opende voor Bayern, maar al gauw kwam Schalke 04 door Howedes terug met de gelijkmaker in de 72e minuut.

Verder kwam men niet tot scoren waardoor het gat tussen de nummer 1 en 2 in de Bundesliga, respectievelijk FC Bayern Munchen en VfL Wolfsburg nauwelijks vergroot werd. In de volgende speelronde, zaterdag 7 februari, zal Benatia het met zijn formatie in een uitwedstrijd gaan opnemen tegen degradatieklant VfB Stuttgart.