Bundesliga: ‘Benatia vanmiddag back in business.’

Gepubliceerd op 07-03-2015 09:59 door Redactie Atlas-Lions

Het heeft er alle schijn van dat we de aanvoerder van de nationale ploeg, vanmiddag weer in actie gaan zien voor Bayern München tegen Hannover 96. Pep Guardiola gaf gisteren in de persconferentie voorafgaand aan deze competitiewedstrijd aan dat Benatia zonder problemen kon meetrainen.

Benatia staat al een tijd aan de kant, voorafgaand aan het UEFA Champions League treffen met Shakhtar Donetsk kampte de centrumverdediger met spierblessures waardoor hij die wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. De laatste keer dat Benatia in competitieverband actief was, was tijdens de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen HSV Hamburg.

Guardiola lijkt erg verheugd te zijn met het nieuws over zijn in de zomer binnengehaalde verdediger. Op de vraag hoe fit Benatia momenteel is, antwoordde de geroemde coach: ‘Hij heeft met ons meegetraind zonder enige pijn te voelen, dat is erg goed nieuws.’

Vorige week nog sloeg Benatia flink van zich af vanwege de media die hem al sinds zijn komst bij Bayern volop bekritiseerde. Ook uitte hij zijn ongenoegen over de kritiek van erevoorzitter Beckenbauer over de rode kaart die hij ving tegen Manchester City: ‘Ik had het heel zwaar met die rode kaart, het was de eerste in mijn carrière. Ook snap ik de kritiek van erevoorzitter Beckenbauer totaal niet, heb die man nooit ontmoet of gesproken.’

Het sterrenteam van Benatia positioneert zich momenteel nog steeds als koploper, echter is het gat met de nummer 2 Wolfsburg slechts 8 punten.