Chebake: ‘Eer van je land verdedigen is een verplichting.’

Gepubliceerd op 03-03-2015 17:33 door Redactie Atlas-Lions

Tijdens zijn tour door Europa bracht bondscoach Badou Zaki ook bezoeken aan spelers uit de Franse tweededivisie, de Ligue 2. Hierbij ging hij onder andere in gesprek met de 25-jarige Le Havre vleugelverdediger Issam Chebake en de 24-jarige defensieve middenvelder Romain Saïss. Aan het Marokkaanse medium Mountakhab.net vertelde Chebake over de ontmoeting met de bondscoach en de rol van een Marokkaans international.

Afgelopen zomer overgekomen van Rodez AF, actief in de Franse vierde divisie, telt Chebake dit seizoen voor zijn werkgever al 20 competitiewedstrijden waarin hij 1 keer trefzeker was.

In gesprek met Mountakhab.net vertelt Chebake het volgende:
‘Ik heb de bondscoach één dag na onze met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen AC Ajaccio ontmoet. We hebben lang gepraat over het nationale elftal en over Marokko in het algemeen.

Hij heeft me in grote lijnen uitgelegd welke plannen hij voor ogen heeft met het nationale elftal en wat voor profiel aan spelers hij daarbij nodig heeft. Zaki heeft oog voor waarden van solidariteit, zelfopoffering en ik sluit me zeker aan bij zijn standpunt dat hij dit ook wil zien bij de spelers die het tenue van de nationale ploeg dragen.

Spelen voor je land is een grote eer en het is eenieder die het rood-groene shirt van de nationale ploeg draagt verplicht de trots van zijn land te verdedigen. Momenteel wacht ik op de voorselectie en ik hoop er dan ook Incha’Allah bij te zullen zitten.’