Coupe de France: Belghazouani en co. uitgeschakeld door Ait Bin Idir

Gepubliceerd op 06-03-2015 10:25 door Redactie Atlas-Lions

Nadat Nabil Dirar met AS Monaco het afgelopen woensdag moest ontgelden in de Coupe de France tegenover Paris Saint-Germain, was het vanavond weer de beurt voor Marokkaans international Chahir Belghazaouni van Stade Brest.

Stade Brest – AJ Auxerre* (2-4 pen.):
Met centrumspits Youssef Adnane in de basis begon Ligue 2 formatie Stade Brest tegen het AJ Auxerre van Marokkaans international Jamal Ait Bin Idir, die eveneens in de basis startte voor zijn formatie.

Na een doelpuntloze eerste helft mocht Belghazaouni (o.a. actief op de Afrika Cup van 2013 onder leiding van ex-bondscoach Rachid Taoussi) in de 70e minuut het veld betreden. Nadat ook daar doelpunten uitbleven was men genoodzaakt te verlengen. In de verlenging ontving Belghazaouni overigens nog een gele kaart.

Adnane was de eerste strafschoppennemer die zijn inzet helaas gestopt zag worden door AJ Auxerre keeper Leon. Met penalties wist de formatie van Ait Bin Idir door te stromen naar de halve finales van de Coupe de France.

Concarneau – EA Guingamp* (1-2):
Ook de formatie van eenmalig Marokkaans international Rachid Alioui wist het tot de kwartfinales van de Coupe de France te schoppen. EA Guingamp nam het in een uitwedstrijd op tegen Concarneau, uitkomend in de lagere amateurdivisies van Frankrijk. Met een 1-2 overwinning wist ook Alioui’s werkgever door te stromen naar de halve finales van het grootste Franse bekertoernooi.