De Boer: ‘Dankzij individuele klasse van El Ghazi gewonnen’

Gepubliceerd op 02-03-2015 10:51 door Redactie Atlas-Lions

Anwar el Ghazi was de man van het weekend in de Nederlandse Eredivisie. De Marokkaanse vleugelaanvaller was de man van de wedstrijd in de topper PSV – Ajax. PSV ligt op koers voor het kampioenschap en kon in deze wedstrijd een voorsprong krijgen van zeventien (!) punten als ze van de Amsterdammers wonnen. Ajax, en met name El Ghazi, staken daar een stokje voor. Ajax won met 1-3, mede dankzij een assist en een doelpunt van El Ghazi.

El Ghazi verzorgde na een goede individuele actie voor de assist bij de openingsdoelpunt van de wedstrijd. Nadat PSV tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde via Luuk de Jong, schoot Lasse Schone de 1-2 binnen via een vrije trap.

Terwijl PSV op zoek ging naar de gelijkmaker, zorgde een paar minuten later El Ghazi voor de beslissing. El Ghazi liet wederom zijn techniek en individuele klasse zien, alvorens hij de 1-3 op prachtige wijze tegen de touwen schoot.

Op de persconferentie, na de wedstrijd, was trainer Frank de Boer te spreken over zijn buitenspeler. ‘’Dat we hier in Eindhoven winnen danken wij aan het nodige geluk, maar ook dankzij individuele klasse van een aantal spelers. Met name El Ghazi zorgde voor veel gevaar en dat resulteerde in een assist en doelpunt vanuit zijn kant.

Dankzij deze overwinning is het verschil met PSV nu elf punten, met nog negen wedstrijden op het programma.