Doelpuntrijke derby in Marokko

Gepubliceerd op 11-04-2015 20:55 door Redactie Atlas-Lions

​De 118e derby tussen Raja Casablanca en Wydad Casablanca eindigde vandaag in een doelpuntrijk gelijkspel. Het werd 2-2 in een volgepakt stadion.

De eerste helft die verschillende goede kansen kende voor beide ploegen eindigde in een doelpuntloze gelijkspel. Na rust waren de ploegen iets scherper. Het was uiteindelijk Raja Casablanca die in de 62e minuut de score opende via Osaguona. De spits die ook al zo belangrijk was in de dubbele ontmoeting met de Kaizer Chiefs in de Afrikaanse Champions League.

In de 77e minuut was het weer een speler van Raja die zijn naam op het scorebord zag staan. Echter, zijn naam verscheen aan de verkeerde zijde daar Benlamkadam een voorzet achter zijn eigen doelman liep. In de 89e minuut was het Zouheir El Moutaraji die Wydad naar een overwinning leek te koppen. Aqqal had echter een ander plan, na een lange pass was hij het attentst en zag hij de bal via een carembool in het doel verdwijnen, 2-2.

Door het gelijkspel blijft Wydad de koploper in de Botola. De ploeg heeft vijf punten meer dan achtervolgers, Khouribga. Raja Casablanca blijft op zijn beurt op een achtste plek steken.

Overige uitslagen

Difaa El Jadida – KAC Kenitra 0-0

MAT Tetouan – FUS Rabat 1-0

('22 Khadrouf)

RSB Berkane – Chabab Rif Al Hoceima 1-0

('71 Sanogo)

Botola