Eredivisie: Heracles roept succesreeks van Vitesse een halt toe

Gepubliceerd op 07-03-2015 20:48 door Redactie Atlas-Lions

In de 26e speelronde van de Eredivisie heeft het Vitesse van Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh dure punten laten liggen tegen Heracles. Het werd 1-1 na een dramatische ontknoping, waarin de thuisploeg pas in de laatste paar seconden van de wedstrijd gelijk wist te maken via Avdic.

Bij Vitesse stonden de Marokkaanse internationals, Achenteh en Labyad, in de basiself. Heracles begon met Darri en Aktaou aan de wedstrijd.

De Arnhemmers kwamen in de 21e minuut via Traore op voorsprong. Heel lang leken de bezoekers met de drie punten huiswaarts te keren. Toch was het Avdic die de thuisploeg in de 94e minuut op gelijke hoogte bracht. Na 6 overwinningen op rij moest Vitesse genoegen nemen met een gelijkspel.

Labyad, Achenteh en Darri stonden de gehele wedstrijd in het veld. Aktaou werd in de rust van het veld gehaald.

ADO Den Haag- SC Heerenveen

Bij SC Heerenveen kwam Younes Namli in de 22e minuut in het veld voor de geblesseerde Lerin Duarte. De Friezen wonnen met 1-0 door een doelpunt van Slagveer in de 78e minuut.

PEC Zwolle – Cambuur

Mohamed El Makrini verloor vandaag met zijn ploeg, Cambuur, met maar liefst 6-1 van PEC Zwolle. De doelpunten van Cambuur werden gemaakt door Drost in de 29e minuut, Van der Werff in de 34e minuut, Ryan Thomas in de 62e minuut en een hattrick van Stefan Nijland in de 70e, 79e en 88e minuut. El Makrini stond de gehele wedstrijd in het veld, maar kon niets veranderen aan de grote nederlaag van zijn ploeg.