Eredivisie: Labyad zet met Vitesse ongeslagen reeks voort

Gepubliceerd op 14-03-2015 12:58 door Redactie Atlas-Lions

Vitesse heeft met het oog op Europees voetbal komend seizoen een keurige reeks neergezet vlak voor en na de winterstop, de Arnhemmers waren tot gisteravond 7 duels ongeslagen in de Eredivisie. Vitesse jaagt daarom dan ook op de derde plaats wat recht geeft op directe plaatsing in de groepsfase van de UEFA Europa League, gisteravond kwam AZ Alkmaar op bezoek bij de ploeg van Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh.

Zowel Labyad als Achenteh (beiden door bondscoach Badou Zaki opgenomen in de 34-koppige voorselectie voor de oefeninterland tegen Uruguay) begonnen in de basis bij Vitesse. Slechts Achenteh volstond de gehele speeltijd, Labyad kreeg in de 85e minuut een wissel voor Ibarra.

In het Gelredome was men met 3-1 te sterk voor de Alkmaarders, treffers kwamen voor rekening van Traoré, Vejinovic en Qazaishvili. Door deze zege bedraagt het puntenverschil met de nummer 3 Feyenoord, slechts 4 punten. Volgende week zaterdag gaat Vitesse ter gelegenheid van de 27e speelronde op bezoek bij Go Ahead Eagles.