Eredivisie: Marokkaanse doelpunten voorkomen nog meer puntenverlies FC Twente

Gepubliceerd op 07-03-2015 08:36 door Redactie Atlas-Lions

Na een zware week achter de rug te hebben gehad, waarbij FC Twente zelfs 3 punten in mindering heeft gekregen van de KNVB (financiële zaken niet op orde) zou een overwinning in het Koning Willem II stadion niet verkeerd zijn.

Met slechts Youness Mokthar en Hakim Ziyech in de wedstrijdselectie waagde FC Twente zich na de slechte reeks na de winterstop, aan de lastige uitwedstrijd tegen promovendus en nummer 10 Willem II. Zowel Mokthar als Ziyech begonnen in de basis voor hun formatie, bij Willem II begon Ali Messaoud in de basis en werd in de 67e minuut gewisseld.

Na al vroeg op achterstand te zijn gebracht door notabene de speler die onder contract staat bij Twente (Cabral, trefzeker in de 12e en 23e minuut), wist niemand minder dan nummer 10 Ziyech de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De middenvelder annex vleugelaanvaller bracht zijn formatie in de 44e minuut op 2-1 door vanuit een vrije trap de bal fraai achter keeper Lamprou te plaatsen.

Ook in de 53e minuut was Ziyech op aangeven van Mokthar de spelmaker bij FC Twente, door de strakke pass van Mokthar hoefde Ziyech slechts binnen te tikken: 2-2 werd de eindstand.