FRMF: Marokko officieel in beroep bij internationaal sporttribunaal CAS

Gepubliceerd op 17-02-2015 18:14 door Redactie Atlas-Lions

De strijdbare taal van de Marokkaanse voetbalbond FRMF in haar persbericht van afgelopen woensdag in reactie op de aangekondigde sancties van de Afrikaanse voetbalbond CAF bleek geen loze woorden te bevatten. Vandaag diende de bond de zaak in bij het internationale sporttribunaal (Hof van Arbitrage en Sport) CAS gevestigd in Lausanne, te Zwitserland.

De Marokkaanse bond beoogt hiermee te bereiken de sancties (uitsluiting van de edities 2017 en 2019 van de Afrika Cup plus een schadevergoeding inclusief reglementaire boete van ruim €8 miljoen euro) zoals die door de CAF zijn uitgeroepen nietig te laten verklaren.

Volgens de Marokkaanse voetbalbond bestaat er geen enkele reglementaire voedingsbodem voor de sancties, uitgeroepen door de CAF.

Overigens werd Marokko al flink gestraft door het voetballand nadat het aangaf de organisatie van de Afrika Cup van 2015 te willen verplaatsen naar hetzij juni 2015 of januari 2016, te diskwalifcieren voor de editie van dat jaar. Het eerder gediskwalificeerde Equatoriaal Guinee, vanwege het opstellen van een niet-gerechtigde speler, trok aan het langst eind en mocht doorgaan voor het nieuwe gastland

Overigens benadrukte de woordvoerder van de Marokkaanse voetbalbond, Mohamed Makrouf, dat de FRMF niet in conflict is met de CAF. De wet zou hen toestaan dit middel te gebruiken en elk besluit genomen door het hoogste sporttribunaal zou geaccepteerd worden. Wel wil de bond zo snel mogelijk het eindoordeel te horen krijgen van de CAS, het liefst nog voor het einde van maart dit jaar.