Ittihad Tanger gepromoveerd naar de Botola Pro

Gepubliceerd op 13-04-2015 12:10 door Redactie Atlas-Lions

Na acht jaar afwezigheid mag de club uit het noorden, Ittihad Tanger, zich weer gaan etaleren in de Marokkaanse hoogste divisie. De laatste keer dat Ittihad Tanger meedeed in de Botola Pro dateert alweer van het seizoen 2006-2007.

Door het gelijkspel van gisteren tegen Youssoufia Berrechid (0-0), in combinatie met het verlies van Mouloudia Oujda tegenover Chabab Houara, heeft Ittihad Tanger zich kunnen promoveren. 

De eerste twee rangplekken in de Botola Pro 2 geven het recht tot directe promotie naar de Botola Pro. Titelhebbers voor die plek zijn momenteel Kasba Tadla, Union Ait Mellou, Mouloudia Oujda en Youssoufia Berrechid. 

Met deze promovendus heeft de Marokkaanse competitie er een beladen derby bij gekregen. Met de klassieke derby van Casablanca, kan het Marokkaanse voetbalpubliek nu ook gaan genieten van de derby van Het Noorden waarbij Ittihad Tanger en MAT Tétouan zich tegenover elkaar zullen uitmeten.

De thuishaven van Ittihad Tanger is sinds enkele jaren het Grand Stade de Tanger (capaciteit van 45.000 plekken). Dit stadion werd voor het eerst in gebruik genomen tijdens het Trophée des Champions toernooi (2011) waarin Olympique Marseille LOSC Lille de titel ontnam. 

Botola