Jupiler League: Faik sleept punt voor Roda JC binnen tegen Jong Ajax

Gepubliceerd op 17-02-2015 07:42 door Redactie Atlas-Lions

Gisteravond stond er slechts één ontmoeting op het programma in de Jupiler League, de jongelingen van Ajax namen het in eigen huis op tegen degradant Roda JC. In de wedstrijd werd in totaal maar lieftst 6 keer het net gevonden, waarvan 2 doelpunten van Marokkaanse makelaardij.

Aan de kant van Roda JC maakten de 21-jarig centraal middenvelder Hicham Faik, beginnen in de basis, en Belgisch jeugdinternational en rechtsbuiten Nayib Lagouireh deel uit van de wedstrijdselectie, Lagourieh startte eveens in de basis.

Na de al vroeg gevallen doelpunten van Jong Ajax, respectievelijk in de 7e, 11e en 16e minuut was het Faik die de 3-1 maakte voor Roda JC. Vervolgens kwam de uitspelende ploeg op 3-2 na een benutte penalty van Jansen waarna het niemand minder dan Faik was die zijn formatie van één punt wist te verzekeren door in de 91e minuut de score te egaliseren.

Faik stond de gehele ontmoeting op het veld, terwijl Lagouireh in de 72e minuut het veld moest ruimen voor Gyasi. Roda JC bezet momenteel de tweede plek in de Jupiler League met 51 punten, 14 punten minder dan koploper NEC Nijmegen.