KNVB Beker: Zwolle knikkert Mokhtar en Ziyech eruit

Gepubliceerd op 07-04-2015 21:00 door Redactie Atlas-Lions

FC Twente is er niet in geslaagd om de finale van de KNVB Beker te bereiken. Met Younes Mokhtar en Hakim Ziyech in de basis eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel na 90 minuten. In de verlenging werd er niet gescoord en moesten er penalty's worden genomen om te bepalen wie er in finale staat. PEC Zwolle won de penaltyserie met 4-2.

In een saaie wedstrijd speelden Ziyech en Mokhtar de hele wedstrijd, terwijl Bilal Ould Chikh de hele wedstrijd van de bank moest aanschouwen. Zwolle kwam vijf minuten voor tijd op voorsprong via voormalig speler van FC Twente Wout Brama. Maar in de slotminuten van de wedstrijd scoorde uitgerekend Younes Mokhtar de gelijkmaker tegen zijn oude club.

Nadat er in de verlenging niet werd gescoord, moesten er penalty's worden genomen. PEC Zwolle nam de penalty's beter en plaatst zich voor de finale in Rotterdam. Mokhtar benutte de eerste penalty voor FC Twente, maar dat was niet genoeg. De Tsjechische aanvaller van Zwolle Tomas Necid besliste met een prachtige penalty de wedstrijd. Morgen staat de andere halve finale tussen FC Groningen (Mimoun Mahi) en Excelsior (Adil Auassar) op het programma.

Algemeen