Konko: "Ik wilde geen spanningen in de familie veroorzaken"

Gepubliceerd op 17-03-2015 17:32 door Redactie Atlas-Lions

Abdoulay Konko gold de afgelopen jaren als een uitstekende speler voor de rechtsbackpositie bij de nationale ploeg. De inmiddels 31-jarige verdediger van Lazio Roma liet zowel Marokko als Senegal in de kou staan. Tegenover BBC Sport legt Abdoulay Konko uit waarom.

Voor de in Frankrijk geboren verdediger, met een Marokkaanse moeder en een Senegalese vader, was de het onmogelijk om een keus te maken tussen de twee Afrikaanse landen. "Ik ben zowel voor Marokko als voor Senegal opgeroepen, maar ik heb beide oproepen moeten weigeren. Ik kon mijn ouders geen pijn doen door voor één van deze twee landen te kiezen", liet Konko weten.

"Wanneer ik voor Senegal had gekozen, dan hadden de Marokkaanse fans mijn keuze bekritiseerd. Koos ik voor Marokko, dan had ik de Senegalese fans teleurgesteld. Het is een moeilijke keuze, omdat je ook geen spanningen in de familie wil veroorzaken. Vandaar dat ik ervoor koos om neutraal te blijven."

Konko beseft dat hij niet meer in aanmerking kan komen om als international door het leven te gaan, maar de rechtsback heeft geen spijt van zijn keuze. Het verhaal dat hij op een interlandcarrière bij Frankrijk wachtte, verwees Konko naar het rijk der fabelen: "Ik las in het verleden dat ik op een uitnodiging van Frankrijk aan het wachten was, maar dat is niet waar. Uitkomen voor Frankrijk was nooit aan de orde en was niet meer dan een ordinaire speculatie."