Ligue 1: Barrada geopereerd maar tot eind april uit roulatie

Gepubliceerd op 17-02-2015 18:49 door Redactie Atlas-Lions

Marokkaans international en Olympique Marseille aanvallend middenvelder Abdelaziz Barrada lijkt bijna het dagboek vol aan blessureleed te kunnen sluiten. De 25-jarig middenvelder volstond onlangs volgens de clubwebsite met succes een blessure aan zijn lies.

Eerder aan de kant vanwege hamstringklachten, constateerde men later dat een operatie aan zijn lies noodzakelijk was voor definitief herstel. Vanmiddag publiceerde de club het nieuws waarin men aangaf dat Barrada minimaal 1,5 maand aan herstel nodig heeft. Eind april zou men de aanvaller pas weer in actie kunnen zien bij de nummer twee van de Ligue 1.

Abdelaziz Barrada werd in 2013 door Al Jazira (VAE) overgenomen van Getafe. Barrada speelde twee seizoenen voor de Spaanse club. Vooral in zijn tweede seizoen maakte de creatieve middenvelder veel indruk. Barrada zou destijds in de belangstelling staan van FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City, maar het was Al Jazira die €7 miljoen euro neertelde voor de Marokkaan.

Na zijn transfer van afgelopen augustus naar Olympique Marseille, waar hij voor 4 jaar aan contract tekende (er ging zo’n €4 miljoen euro mee gemoeid) kwam Barrada vooral door blessureleed nauwelijks aan spelen toe onder Marcelo Bielsa. Barrada was tot nu toe in slechts 8 competitiewedstrijden (1 maal trefzeker) en 1 Coupe de la Ligue wedstrijd actief voor zijn nieuwe werkgever.