Ligue 1: Barrada weer terug op trainingsveld na liesoperatie

Gepubliceerd op 25-03-2015 22:00 door Redactie Atlas-Lions

Het heeft een tijdje geduurd maar Olympique Marseille aanvallend middenvelder Abdelaziz Barrada begint beetje bij beetje naar zijn volledig herstel te werken. Eergisteren meldde zijn club via haar website dat hij en centrale verdediger N’Koulou deelnemen aan individuele trainingen.

Na eerder dit seizoen te hebben gekampt met hamstringklachten bleek na tests van de medische staf van de nummer 3 uit de Ligue, een liesoperatie noodzakelijk. Medio februari onderging Barrada de operatie met succes, waarna de club schatte de middenvelder zo’n 1,5 maand te moeten missen.

Eergisteren ging Barrada dus voor het eerst het trainingsveld op onder begeleiding van dokter Christophe Baudot en looptrainer Fréderic Faure. In tegenstelling tot N’Koulou deed Barrada alleen oefeningen zonder bal.

Abdelaziz Barrada werd in 2013 door Al Jazira (VAE) overgenomen van Getafe. Barrada speelde twee seizoenen voor de Spaanse club. Vooral in zijn tweede seizoen maakte de creatieve middenvelder veel indruk. Barrada zou destijds in de belangstelling staan van FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City, maar het was Al Jazira die €7 miljoen euro neertelde voor de Marokkaan.

Na zijn transfer van afgelopen augustus naar Olympique Marseille, waar hij voor 4 jaar aan contract tekende (er ging zo’n €4 miljoen euro mee gemoeid) kwam Barrada vooral door blessureleed nauwelijks aan spelen toe onder Marcelo Bielsa. Barrada was tot nu toe in slechts 8 competitiewedstrijden (1 maal trefzeker) en 1 Coupe de la Ligue wedstrijd actief voor zijn nieuwe werkgever.