Ligue 1: Dirar bereidt 2 treffers voor tegen SC Bastia

Gepubliceerd op 14-03-2015 12:42 door Redactie Atlas-Lions

Voor Marokkaans international en AS Monaco rechtsbuiten Nabil Dirar was gisteravond een belangrijke rol weggelegd. De 29-jarige vleugelaanvaller had een groot aandeel in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd thuis tegen SC Bastia, deel uitmakend van de 28e speelronde van de Ligue 1.

Dirar begon zoals gewoonlijk in de basis voor zijn formatie op de gebruikelijke rechterflank. De vleugelaanvaller die ook uit de voeten kan als vleugelverdediger was productief voor zijn formatie, van de 3 treffers die er vielen kwamen er 2 uit het voorbereidend werk van Dirar, respectievelijk die van Martial in de 22e en van Carvalho in de 42e minuut.

Uiteindelijk werd SC Bastia met een 3-0 zege uitgespeeld waarbij er 2 spelers van de uitploeg vroegtijdig het veld moesten verlaten. Met deze prestatie komt Dirar in 21 speelronden tot 1 goal en 2 assists. Dirar werd overigens in de 62e minuut naar de kant gehaald voor de Bulgaar Berbatov.

Door deze zege komt het spelen op het allerhoogste niveau in Europa nog dichterbij voor komend seizoen, AS Monaco bezet momenteel de 4e plaats in de Ligue 1 met 50 punten (3 punten minder dan nummer 3 Olympique Marseille, formatie van de geblesseerde middenvelder Abdelaziz Barrada).

Aanstaande dinsdag zal Dirar het met zijn formatie in de return gaan opnemen tegen Arsenal, wat 2 weken geleden nog helemaal weg werd gespeeld door de Monegasken (red. 1-3 winst).