'Marokkaanse bond richt pijlen op Ihattaren'

Gepubliceerd op 11-03-2019 21:20 door Redactie Atlas-Lions

Mohammed Ihattaren beleeft zijn doorbraak bij PSV en dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Naast de belangstelling van meerdere Europese topclubs, schijnt Ihattaren nu ook op de rader te zijn verschenen bij de Marokkaanse voetbalbond.

Verschillende Marokkaanse media melden dat de FRMF wil proberen om Ihattaren ervan te overtuigen om te kiezen voor een interlandloopbaan bij Marokko. De zeventienjarige technicus speelde al voor diverse Nederlandse jeugdteams, maar heeft nog geen speelminuten gemaakt in een officiële wedstrijd van het vlaggenschip van Oranje. Daardoor kan hij nog kiezen voor een interlandloopbaan bij Marokko.

Meerdere Nederlandse Marokkanen kozen al voor het spelen van interlands voor de Atlas Lions. Onder anderen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (Ajax) en onlangs nog Oussama Idrissi (AZ) verbonden zich al aan de Marokkaanse ploeg. De FRMF zou hopen dat zij een handje kunnen helpen in de pogingen om Ihattaren over te halen.

Ihattaren speelde tot dusver zeven competitiewedstrijden voor PSV en was in de laatste twee Eredivisie-duels basisspeler. Afgelopen zaterdag maakte hij nog indruk tegen NAC Breda (2-0). Door zijn opmars leek Ihattaren een kandidaat voor een oproep voor Jong Oranje, maar bondscoach Erwin van de Looi heeft de technicus niet uitgenodigd voor het trainingskamp van later deze maand in Spanje.

Art Langeler hielp als hoofd opleiding van PSV een aantal jaren mee aan de ontwikkeling van Ihattaren en is inmiddels werkzaam bij de KNVB. Hij liet eerder al weten dat het niet het beleid is van de bond om jonge spelers een keer in actie te laten komen voor Oranje, om ze zo voor de rest van hun loopbaan te binden. Langeler zei dat Ihattaren bij de KNVB zeker op waarde wordt geschat.

'Er is een traject waar voor hem alles inzit om hem te helpen bij zijn ontwikkeling', vertelde Langeler vorige maand. 'Daarom zit hij nu ook al bij Oranje Onder-19. Wellicht moet hij straks een keuze maken tussen het Nederlands elftal en Marokko. Een moment van twijfel komt er als je voor een van de landen niet als A-international in aanmerking komt. Mo heeft heel goed kunnen presteren bij Oranje en lijkt dat in de toekomst ook te kunnen doen. Wij moeten er alles aan doen dat hij zó'n goed gevoel krijgt, dat dat moment van twijfel nooit komt. Meer kunnen we ook niet doen.'

Nationaal Elftal