Marokko - Uruguay: De Rapportcijfers

Gepubliceerd op 29-03-2015 11:05 door Redactie Atlas-Lions

Voor het eerst geeft de redactie van Atlas-Lions rapportcijfers aan de spelers van het Marokkaans elftal voor hun prestaties na de wedstrijd tegen Uruguay. We kiezen ook een Man van de Wedstrijd. Hieronder volgen de cijfers.

Munir Mohamedi – 6
De keeper van Numancia maakte zijn debuut voor het Marokkaans elftal. De doelman oogde onzeker. Vooral in de eerste helft met een paar foute uittrappen. In de wedstrijd kreeg hij niet veel te doen en bij de penalty van Cavani was hij kansloos.

Nabil Dirar – 6,5
Dirar maakte een degelijke indruk. Kwam heel vaak op via de rechterkant. Hij veroorzaakte de penalty, terwijl hij de overtreding duidelijk buiten het zestienmetergebied maakte.

Mehdi Benatia – 8
Atlas-Lions kiest Mehdi Benatia tot Man van de Wedstrijd. De vedette in de verdediging en een rots in de branding. De verdediger van Bayern München had Edison Cavani in zijn broekzak. De redactie vond het een opmerkelijke keus om Houssine Kharja te verkiezen tot aanvoerder in plaats van Benatia.

Issam El Adoua – 7
Samen met Benatia stabiel en solide. Aan de bal oogt hij wat langzaam, maar speelde een prima wedstrijd. Hij is een goede vervanger voor Manuel Da Costa.

Achraf Lazaar – 7,5
Als je Lazaar ziet spelen, is het opmerkelijk dat er zich nog geen topclub heeft gemeld voor hem. In Europa zijn er naast Marcelo, Alaba en Jordi Alba niet veel goede linksbacks die veel opkomen en ook nog voor gevaar kunnen zorgen.

Karim El Ahmadi – 7
De spelverdeler van Feyenoord speelde goed. Hij was niet zo dwingend aanwezig als in de afgelopen weken bij Feyenoord, maar speelde een degelijke wedstrijd.

Houssine Kharja – 6,5
De veteraan Kharja maakte na lange afwezigheid zijn rentree voor het Marokkaanse elftal. Zijn selectie was al opvallend, maar de aanvoerdersband om zijn arm was misschien nog opvallender. Kharja is 32 jaar, maar maakte misschien wel de meeste kilometers op het veld. Zijn handelingssnelheid is niet top, maar hij liet wel zien dat hij nog wel van waarde kan zijn voor de ploeg.

Mbark Boussoufa – 6
Boussoufa maakte in de laatste wedstrijden voor Marokko een uitstekende indruk, maar daar was gisteren weinig van terug te zien. Hij nam vaak te veel hooi op zijn vork en leek geïrriteerd. Hij ging in de eerste helft ook flink tekeer tegen Hamdallah, die voor eigen succes ging in plaats van de bal af te leggen op de kleine dribbelaar. Boussoufa werd na ruim een uur ook gewisseld voor Zakaria Labyad.

Nordin Amrabat – 6
Amrabat had de 1-0 op zijn schoen, toen hij oog in oog stond met doelman Muslera. Hij zag zijn inzet echter net naast rollen. Hij leek in de tweede helft wat last van vermoeidheid te krijgen en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en werd vervangen door Mohcine Iajour.

Omar El Kaddouri – 7
De aanvaller van Torino heeft slechts 10 interlands gespeeld voor Marokko, maar is nu al een onmisbare schakel in de voorhoede van Marokko. Hij is dreigend, snel en heeft een goede individuele actie. El Kaddouri had in de tweede helft een fantastische actie en stelde de doelman van Uruguay op de proef. De keeper liet de bal los na een hard schot van El Kaddouri, Benatia kon de rebound net niet binnen tikken.

Abderazak Hamdallah – 6
De invulling van de spitspositie is een probleem voor L’Mountakhab. Baddou Zaki heeft al diverse namen geprobeerd, maar geen enkele speler heeft echt laten zien dat hij onomstreden is. Hamdallah speelde weliswaar een goede wedstrijd en had een grote kans vlak voor rust, waar hij zijn hakbal op de paal zag belanden maar was verder ongevaarlijk. Hij is kopsterk en gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar hij mist veel voor een aanvaller; snelheid, techniek en behendigheid.

De invallers
Zakaria Labyad – 6,5: Kwam in het veld voor Boussoufa. Was dreigend en aanwezig en liet zijn goede vorm van de afgelopen weken van Vitesse zien.
Ahmed El Messaoudi – 6: De tweede debutant van de avond. De speler van Lierse SK was wat ongelukkig met zijn passing, maar was gretig en zette goed druk. Grappig detail: de commentator verwarde hem met Ali Messaoud van Willem II.
Mouhcine Iajour – Speelde te kort voor een beoordeling. Hij speelde slechts een kwartier mee, maar was gevaarlijk en een constante dreiging voor de verdediging van Uruguay.
Yacine Boumou – De derde debutant bij het Marokkaanse elftal speelde ook te kort voor een beoordeling.

Nationaal Elftal