Mazraoui net als De Jong en Ziyech vraagteken bij Ajax voor duel met AZ

Gepubliceerd op 14-03-2019 18:25 door Redactie Atlas-Lions

Ajax-trainer Erik ten Hag weet nog niet zeker of Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zondag fit genoeg zullen zijn om mee te doen in de uitwedstrijd tegen AZ.

De Jong (lies) en Ziyech (kuit) deden woensdagavond vanwege lichte blessures niet mee in het inhaalduel met PEC Zwolle (2-1-zege). Mazraoui speelde de hele wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, maar kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd.

"Noussair heeft een tik tegen zijn enkel gekregen en is vandaag binnen gebleven", aldus Ten Hag donderdag op een persconferentie. "We moeten kijken hoe dat zich ontwikkelt."

De trainer toonde zich optimistisch over het herstel van De Jong - die tegen PEC voor noodscenario's wel op de bank zat maar niet inviel - en Ziyech. "Ik heb goede hoop dat ze erbij kunnen zijn, maar ik kan er nu nog geen garanties over geven."

De nummer twee van de Eredivisie had het zonder de twee vaste waardes lastig in het duel met PEC. Daley Blind maakte pas vlak voor tijd de winnende treffer.

"Ik ben er niet van om het mindere spel aan twee spelers op te hangen, maar het is duidelijk dat Frenkie en Hakim twee sterkhouders zijn", stelde Ten Hag. "Als je zo snel wedstrijden achter elkaar speelt, kan het weleens gebeuren dat je spelers moet missen. Dat moeten wij met onze selectie opvangen. Ook als Hakim en Frenkie niet kunnen spelen, moeten we winnen van AZ."

Eredivisie