Trefzekere Ziyech wijst FC Twente de weg

Gepubliceerd op 12-04-2015 21:55 door Redactie Atlas-Lions

Op bezoek bij Go Ahead Eagles wist FC Twente vanmiddag met 1-3 te winnen. In een duel, waar de thuisploeg weliswaar op voorsprong kwam, was er met een treffer en twee assists een grote rol weggelegd voor Hakim Ziyech.

Na een rumoerige week waarbij FC Twente de finale van de KNVB-beker aan zich voorbij liet gaan, waar de hoofdsponsor het na dit seizoen voor gezien houdt én de club drie punten in mindering kreeg, was winst broodnodig.

Dat leek er in eerste instantie niet in te zitten, nadat de huidige nummer 17 van de Eredivisie via een doelpunt van Wesley Verhoek op 1-0 kwam, na een fout van de Twente verdediging.

Hakim Ziyech maakte in de 28e minuut de gelijkmaker voor FC Twente. Na een handsbal in het strafschopgebied, legde de middenvelder aan en schoot feilloos raak.

Op aangeven van Hakim Ziyech kwam FC Twente op voorsprong. Ditmaal was het Renato Tapia die zijn naam op het scorebord wist te zetten. Dezelfde Tapia scoorde in de 51e minuut de 1-3, opnieuw uit een assist van Hakim Ziyech.

In de 60e minuut werd de Marokkaanse middenvelder gewisseld voor Felipe Gutierrez. De eveneens in de basis begonnen Bilal Ould-Chikh mocht in de 71e minuut de bank opzoeken. Youness Mokhtar kwam 90 minuten in actie.

Willem II - Feyenoord
Een ontmoeting tussen Ali Messaoud en de Marokkaanse spelers van Feyenoord, Karim El Ahmadi en Anass Achahbar, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Messaoud, die de gehele wedstrijd binnen de lijnen stond, was verantwoordelijk voor de assist bij de 1-1. Karim El Ahmadi mocht de wedstrijd uitspelen, terwijl Achahbar in de 61e minuut de dug-out op mocht zoeken.

FC Groningen - Cambuur
Deze editie van de derby van het noorden ging naar FC Groningen. De Groningers, waar Mimoun Mahi in de blessuretijd van de wedstrijd gewisseld werd, wisten het duel met 3-2 te winnen. Bij Cambuur Leeuwarden maakte Mohamed El Makrini de 90 minuten vol.

ADO Den Haag - FC Utrecht
De ontmoeting tussen Ado Den Haag en FC Utrecht eindigde in 2-0 voor de Hagenezen. Aan de kant van FC Utrecht begon Yassine Ayoub in de basis en kwam hij 83 minuten in actie.Eredivisie