UEFA Europa League: El Ghazi, El Kaddouri en Belhanda onderuit

Gepubliceerd op 13-03-2015 15:32 door Redactie Atlas-Lions

Doorgebroken tot de achtste finales in het Europese toernooi, gingen zowel Anwar El Ghazi (Ajax), Omar El Kaddouri (Torino FC) als Younes Belhanda (Dinamo Kiev) onderuit met hun formaties in de heenfase. Hieronder een overzicht van de wedstrijden:

Dnipro – Ajax (1-0):
Afgelopen zondag nog drie punten te hebben verzilverd voor Ajax in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, wist de 19-jarige vleugelaanvaller gisteravond niet het verschil te maken voor zijn formatie.
El Ghazi begon in de basis op zijn gebruikelijke rechterflank en volstond de gehele speeltijd. De Ajacieden gingen met 1-0 onderuit in Kiev en zullen de return op donderdag 19 maart in de ArenA afwerken.

Zenit Petersburg – Torino FC (2-0):
Nog uit de Champions League te zijn uitgeschakeld wist de formatie uit Sint-Petersburg te overwinteren in de UEFA Europa League. Bij Torino FC begon aanvallend middenvelder en Marokkaans international Omar El Kaddouri in de basis voor zijn formatie. Ook hij maakte de volledige speeltijd vol en kon niet verhinderen dat zijn formatie in de returnwedstrijd (eveneens donderdag 19 maart) een lastige achterstand van 2-0 weg moet werken.

Everton – Dinamo Kiev (2-1):
Bij Dinamo Kiev ontbrak de 25-jarige middenvelder Belhanda als gevolg van de rode kaart uit de vorige ronde tegen EA Guingamp (ontvangen wegens natrappen). Hij zal tot 20 maart (één dag na de returnfase) niet meer in actie mogen komen voor zijn formatie in de UEFA Europa League. Zijn formatie ging overigens met 2-1 onderuit tegen Premier League club Everton, doelpuntenmaker aan Oekraïense zijde was Gusev.