UEFA Europa League: El Ghazi en El Kaddouri door, El Ahmadi uitgeschakeld

Gepubliceerd op 27-02-2015 17:41 door Redactie Atlas-Lions

Het waren spannende wedstrijden gisteravond in de 1/16 finales van de UEFA Europa League. Met hier en daar wat tegenvallende uitslagen in de heenfase, kon men als voetballiefhebber uitkijken naar de ontmoetingen van gisteravond die zouden bepalen welke ploeg lijfsbehoud zou gaan realiseren voor doorstromingen naar 1/8 finales.

Hieronder een overzicht van alle wedstrijden met Marokkaanse inbreng:

Legia Warschau – Ajax* (0-3):
In de heenfase zich te hebben verzekerd van een zege (1-0 door Arek Milik) gingen de Amsterdammers gerust op reis naar Polen. Met rechtsbuiten Anwar El Ghazi in de wedstrijdselectie (begon in de basis en volstond de gehele ontmoeting) wist het keurkorps van Frank de Boer overtuigend doorstroming naar de 1/8 finales van de UEFA Europa League te realiseren: 0-3 werd het voor Ajax in Polen.

Athletic Bilboa – Torino* (2-3):
In de thuiswedstrijd niet verder te zijn gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen de Spanjaarden, wist de formatie van Marokkaans A-international Omar El Kaddouri gisteravond nipt zonder verlenging haar ticket naar de volgende ronde van de UEFA Europa League te verzilveren. De huurling van Napoli, El Kaddouri, begon zoals gewoonlijk in de basis voor zijn formatie en was van cruciaal belang voor de eindscore. De 24-jarige centrale middenvelder gaf de assist op de beslissende 2-3 van collega-middenvelder Darmian. El Kaddouri werd in de 83e minuut naar de kant gehaald.

Feyenoord – AS Roma* (1-2):
Een allesbehalve vlekkeloze return was het, de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen de oud-werkgever van Mehdi Benatia, AS Roma. Wat in Italië al voor flink wat onrust zorgde vanwege het wangedrag van de meegereisde supporters, vloog als het ware mee terug een week later. Een plastic banaan die naar Gervinho werd gesmeten, toiletpapier wat over het veld vloog en aanstekers die bedoeld waren voor de officials, van een 1/16 finale had het niet veel meer weg. Nadat zelfs het spel 20 minuten werd stilgelegd draaide het uiteindelijk toch nog uit op een spannende ontmoeting.

Ondanks de rode kaart op Te Vrede herpakten de Rotterdammers zich en wist invaller Manu kort na zijn intrede in het veld voor de gelijkmaker te gaan. Maar al slechts enkele minuten daarna ging het volledig mis in de Rotterdamse defensie en kon Gervinho AS Roma weer op voorsprong brengen. Einde voor het Europees avontuur van Feyenoord in de UEFA Europa League.

Aan de kant van Feyenoord begon middenvelder en Marokkaans international Karim El Ahmadi in de basis en maakte ook de gehele speeltijd vol. Verder mocht de 21-jarige centrumspits Anass Achahbar invallen in de 83e minuut invallen.