Wenger: ‘Heb altijd bewondering gehad voor Chamakh.’

Gepubliceerd op 20-02-2015 17:39 door Redactie Atlas-Lions

In aanloop naar de Londense derby tussen Crystal Palace en Arsenal blikte de Franse coach Arsene Wenger vooruit op deze wedstrijd waarbij hij zich lovend uitliet over zijn ex-spits, 31-jarig Marokkaans international Marouane Chamakh.

In 2010 transfervrij vertrokken van zijn oude club Girondins de Bordeaux maakte Chamakh naam door voor vier jaar te tekenen bij de Londense topclub. Echter raakte de 31-jarige spits op een zijspoor mede door de concurrentie met collega-spits Robin van Persie. In 40 competitiewedstrijden kwam Chamakh niet verder dan 8 goals voor zijn werkgever.

Vandaar dat men al snel koos voor een verhuurperiode aan de Premier League formatie West-Ham United, maar ook deze verhuurperiode klikte niet. Uiteindelijk kozen The Gunners ervoor Chamakh, ook vanwege zijn te hoge salaris, in de zomer van 2013 te verhuren aan promovendus Crystal Palace. Nu staat de aanvaller tot medio 2016 onder contract bij Crystal Palace, wat zich onlangs van coach wisselde.

Ondanks het niet vervullen van de verwachtingen bij Arsenal, prees coach Wenger zijn oud-aanwinst tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van morgen.

‘Chamakh kwam hier als spits bij ons en deed het het eerste half jaar erg goed. Maar nadat van Persie van zijn blessure herstelde, raakte hij door zijn rol als vervanger zijn zelfvertrouwen kwijt. Ik ben blij voor hem dat hij nu zijn draai weer heeft gevonden bij Crystal Palace.

Ook qua positionering is hij veranderd, hij fungeert nu meer als middenvelder of tweede spits. Omdat hij een echte teamspeler is staat die positie hem zeer goed. Ik heb altijd bewondering voor hem gehad, vanwege zijn inzet en zijn harde werken. Maar op een gegeven moment kwam hij niet meer aan spelen toe, en dan wil je iemand de kans geven om dat ergens anders te doen.’