Ziyech mist ook duel Marokko met Argentinië door kuitblessure

Gepubliceerd op 26-03-2019 00:10 door Redactie Atlas-Lions

Hakim Ziyech mist ook de vriendschappelijke interland van Marokko tegen Argentinië. De middenvelder van Ajax is niet op tijd hersteld van een kuitblessure om dinsdag in actie te kunnen komen.

De 26-jarige Ziyech trainde maandag met een ingetapete kuit mee met de selectie van Marokko. Bondscoach Hervé Renard meldde vervolgens op de persconferentie dat de Ajacied niet inzetbaar is tegen Argentinië. Bij de Zuid-Amerikanen komt Lionel Messi eveneens niet in actie. De aanvaller van FC Barcelona, die afgelopen vrijdag een teleurstellende rentree kende voor zijn land tegen Venezuela (1-3-verlies), meldde zich geblesseerd af voor de oefeninterland.

Ziyech moest afgelopen vrijdag ook de laatste kwalificatiewedstrijd van Marokko voor de Afrika Cup tegen Malawi (0-0) aan zich voorbij laten gaan. De 'Leeuwen van de Atlas' hadden zich al geplaatst voor het eindtoernooi.

Het is nog onbekend hoelang de 23-voudig international exact aan de kant staat. Hij heeft al een tijdje last van zijn kuit en viel vorige week in de uitwedstrijd tegen AZ (1-0) al na 25 minuten uit. Desondanks reisde Ziyech af naar Marokko, waar hij verder onderzocht werd. Het was op dat moment al zeker dat hij de interland tegen Malawi niet zou halen. Hij richt zich nu volledig op de cruciale topper van komende zondag tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers hebben op de ranglijst vijf punten achterstand op de koploper uit Eindhoven. De wedstrijd tussen Ajax en PSV begint zondag om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Eredivisie, Nationaal Elftal